FAQ

Herunder vil du finde svar på de mest almindelige spørgsmål, vi får fra husejerne.
Kan du ikke finde et svar på det du søger, så er du meget velkommen til at kontakte bestyrelsen, se under "kontakt".

Listen opdateres løbende i forhold til nye spørgsmål og opdaterede informationer. 

 

I feriehuset er der 5 affaldsbeholder.

1. Restaffald
Du skal bruge dine egne poser, (husk at lukke posen forsvareligt inden bortskaffelse). Affaldet afleveres i containeren i feriehusområdets affaldsstation. 

2. Madaffald
Der skal bruges de grønne poser som findes i feriehuset, (husk at lukke posen forsvareligt inden bortskaffelse). Affaldet afleveres i containeren i feriehusområdets affaldsstation. 

3. Papir og Pap
Skal afleveres i containeren i feriehusområdets affaldsstation.

4. Metal, Plast og mad- & drikkekartoner
Skal afleveres i containeren i feriehusområdets affaldsstation.

5. Orange miljøkasse (farligt affald)
Når miljøkassen er fuld, skal du som feriehusejer bringe den til en genbrugsplads i Ringkøbing-Skjern Kommune.

Glas
Skal afleveres i glasbeholderen der er placeret ved feriehusområdets affaldsstationer.

 

Der findes en vejledning under "Dokumenter" - Skilte til Opsætning i feriehuset.
Direkte link: Affaldssortering i feriehuse

 

Affaldsstationerne er placeret jævnt fordelt i feriehusområdet, der findes 11 stk.
Er en container fyldt, så prøv en af de andre til samme affaldstype. 
Personerne der henter affaldet, må i forhold til arbejdsmiljø, ikke tømme container der er overfyldte. Ligeledes må de ikke flytte affaldet over i en anden container. 

Husk at sorterer dit affald korrekt, er en container fejlsorteret, så sendes der en ekstra regning til grundejerforeningen. Det samme sker ved overfyldte container.

 

Bestyrelsen består af 5 medlemmer, se under "kontakt".
Formand  -  Næstformand  -  Kasserer  -  Sekretær  -  Bestyrelsesmedlem
Desuden er der 2 suppleanter tilknyttet bestyrelsen. 

Bestyrelsen afholder mindst 4 bestyrelsesmøder om året, udover selve generalforsamlingen. Desuden varetager bestyrelsen løbende møder med grundejerforeningens samarbejdspartner og myndigheder. 

Bestyrelsen varetager feriehusejernes fælles interesser, iagttager at feriehusejerne overholder områdets gældende ordensregler.
Repræsentere feriehusejerne overfor offentligheden, myndighederne m.fl. i sager, som direkte eller indirekte vedrører Grundejerforeningen.

Driver og vedligeholder fællesarealer samt fælles anlæg og installationer, veje, stier, kloaksystemer, miljøstationer, beplantninger, legepladser, søer, afvandingskanaler og drænsystemer.
Sikre at alle Feriehuse har adgang til fibernet, se under "FAQ - Internet og TV".

Tegner på vegne af feriehusejerne forsikring for feriehusene, som dækker brand, stormskade, vandskade, svampe- og insektangreb, bygningskasko og ansvarsforsikring, udvidet rør skade, indboforsikring samt anden pludselig skade.

For alt dette arbejde, modtager bestyrelsen et mindre skattepligtigt honorar, der fastsættes hver år på den ordinære generalforsamling.

Ved ejerskifte af et feriehus, skal grundejerforeningens administrator og sekretær kontaktes, for opdatering af husejeroplysninger. Se menuen "Kontakt".

Alle relevante oplysninger findes her på vores hjemmeside, under "FAQ" og "Dokumenter".
Det er ikke bestyrelsens opgave at udfylde diverse dokumenter ifm. ejerskiftesag.

i forhold til Internet og kabel-tv, skal dette skema udfyldes og sendes til Norlys. Se skemaet her.

Ladestandere må ikke placeres på terræn.
Ladestandere må kun opsættes på eller ved feriehuset, og skal integreres i feriehusets arkitektur, evt. med en skærmvæg eller i samme farve som feriehuset.

I feriehuset må stikkontakterne inde i huset ikke bruges til opladning (mormor-lader). Grunden til dette skyldes at stikkontakterne ikke er dimensioneret til så stor et forbrug, og der vil således kunne opstå brandfare.  

Terrasser og andre arealer belagt med fliser, træ eller lignende må kun anlægges i en afstand på op til 3 meter fra huset og kun med det formål at tjene som opholdsareal.

Der må ikke opsættes skilte på feriehuset eller feriehusgrunden.

Udendørs elektrisk belysning må kun etableres i umiddelbar tilknytning til feriehuset.
Belysning skal være med nedadrettet lys og må ikke være blændende og virke generende på omgivelserne.
Belysning må ikke opsættes til belysning af facader.

Volde må kun etableres i lav højde så de passer med grundens naturlige terrænforhold. Det vil sige, at store volde og terrænreguleringer ikke må etableres.

Der må kun opsættes hegn/stakit i umiddelbar tilknytning til feriehuset, og det må kun etableres for at give læ til opholdsarealer.
Hegn/stakit må maksimalt være 1,2 meter højt, dog ved overdækkede terrasser må afskærmninger være op til 2,0 meter høje. Hegn og afskærmning skal udføres i samme materiale og farve som feriehuset, eller i jern/stål og hærdet glas.

Udover det ovennævnte, må der på ingen måde opsættes nogen former for hegn, stakit, fodhegn eller trådhegn i feriehusområdet.

For at regulere trafik og parkering må der etableres sten eller træsteler, i max 0,7 meters højde.

Grundejerforeningen har ingen Facebook gruppe, men der eksisterer en privat gruppe ved navn ”Lalandia Søndervig for husejer”.

Gruppen har som nævnt ikke noget med Grundejerforeningen at gøre, men er et sted hvor man som feriehusejer kan spørge og skrive med andre feriehusejer.

Forsikringspolice findes i menuen "Dokumenter" under "Vores forsikring".

 

Har du som feriehusejer brug for at anmelde en skade, kan det gøres via dette link:
Tryg Forsikring - Skadeanmeldelse

Næste generalforsamling afholdes søndag den 6. april 2025.
Det holdes i Holmslands Idræts- og Kulturcenter, Bandsbyvej 2, Kloster, 6950 Ringkøbing.

Indkaldelse sker på e-mail, med mindst fire ugers varsel og højst seks ugers varsel.

Det blæser tit på vestkysten, så det anbefales at I får sat vej navn og hus nummer på havemøblerne, så det er nemmere for jer at få møblerne tilbage hvis de blæser væk.

Ligeledes skulle det ske at nogle lejer fra et andet hus skulle komme til at låne dem, så er det også nemmere for jer at finde jeres havemøbler igen.

Indvendigt vedligehold af sit feriehus vedkommer ikke grundejerforeningen. Udlejer man sit feriehus kan udlejningsbureauet have regler, og vi henviser til det udlejningsbureau man udlejer igennem.

Vi anbefaler dog at man mindst ved hovedrengøring, gerne efter behov og i forhold til hvor meget ens feriehus har været udlejet tjekker følgende:

Varmepumpe:
I varmepumpens inderdel anbefales det at rengøre luftfiltrene ved at støvsuge dem og derefter ligge dem i blød i lunkent vand i 10-15 minutter.
Det lille filter (Titanium-apatit desodoriseringsfilteret), skal også rengøres. Dette gøres på samme måde som ved luftfiltrene.
Varmepumpens yderdel bør rengøres jævnligt med vand, evt. tilsat lidt rengøringsmiddel, for at fjerne havgus og salt belægninger.

Udvendige lamper på feriehuset:
Det anbefales at rengøre dem med en hårdt opvredet klud for at fjerne havgus og salt belægninger. Dette bør gøres mindst ved hver hovedrengøring.

Sofa:
Sofaerne i feriehusene er med læderbetræk, og for at holde læderet modstandsdygtigt overfor skidt og slitage, anbefales det at smøre læderet med en lædercreme en til to gange om året. Dette udføres i forhold til hvor meget sofaen bruges (antal udlejninger).

Vandhaner:
Luftblanderen (sién) skal rengøres og afkalkes gerne en gang om året.
Luftblanderen (sién) fra køkkenvandhanen og badeværelsesvandhanen lægges i blød natten over i lagereddike. Næste morgen er sien som ny, og luftblanderen kan holde flere år samt der kommer en pæn vandstråle ud af vandhanen.

I feriehusområdet er der etableret et fibernet. 

Grundejerforeningen har lavet en aftale med Norlys, som leverandør af internet og TV kanaler gennem dette net. 
Internet hastigheden på 200 mbit/s og den lille tv-pakke er bestemt af grundejerforeningen, og hverken må eller kan ændres. 
Som feriehusejer er du desuden forpligtet til at tilslutte dig aftalen hos Norlys. 

Som et udlejningshus der primært udlejes som et "type-hus", er det vigtigt at feriehusets indehold, herunder tv-pakke er ens med de andre feriehuse.
Ligeledes skal der være internet, herunder wi-fi med den allerede fastsatte kode i feriehuset, da nettet bruges til dørlåsen og varmestyring. 

Afregning for internet og Tv-kanalerne, sker direkte gennem Norlys til hvert enkelt feriehusejer. 

Ved ejerskifte, skal skema til Norlys udfyldes, se under "Ejerskifte af feriehus"

En gang om året, den 1. januar, betales der kontingent til Grundejerforeningen. Man er som feriehusejer forpligtet til at være medlem af grundejerforeningen. 

Opkrævning af kontingent udsendes af foreningens administrator, sidst på året. 

Den største udlejer af feriehuse i Grundejerforeningen Søndervig Feriepark er Lalandia, derfor har Grundejerforeningen naturligvis også løbende dialog og samarbejde med dem.

Udendørsarealerne og fællesarealerne omkring feriehusene, har ikke noget med Lalandia at gøre, dette er Grundejerforeningens ejendom. 
Ligeledes i forhold til lejepladserne og affaldstationerne der er placeret i feriehus området. Dette er også grundejerforeningens ejendom. 
Bestyrelsen har også i forhold til de ting et tæt samarbejde med Lalandia, da de passer fællesarealerne mv. for Grundejerforeningen. 

 

Husk at hold dine kontakt oplysninger ajour, så bestyrelsen og vores administrator har de korrekte oplysninger.

Ved adresse ændring, nyt telefon nummer eller e-mail, send de nye oplysninger til bestyrelsens sekretær samt vores administrator, se under "Kontakt" i menuen. 

Grundet GDPR må vi i bestyrelsen ikke udlevere oplysninger om andre medlemmer af grundejerforeningen.

Medlemmerne skal selv acceptere, at deres oplysninger må komme videre.

Hvis du har brug for at komme i kontakt med en af de andre feriehusejer, så kan du evt. lave et opslag i Facebook gruppen, se punktet "Facebook gruppe"

Legeredskaber, såsom gynge, trampoliner, tårne og lignende må ikke etableres på feriehusgrunden.

Der er givet dispensation i forhold til lokalplanen, ved etablering af tørrestativer, når de er fastgjort på feriehuset.

Alle andre former for tørrestativer må ikke opsættes.

Grundet det hårde vestjyske klima, har det vist sig at træhusene (de nye) skal males med jævnligt mellemrum.
Efter de tre første år, har man kunne se på flere af husene, at de trængte meget til maling.

Feriehuse i træ må udvendigt kun males i følgende farver:



Active 4:   Grafit sort (RAL 9011)  
Sand gul (RAL 1002)
Støv grå (RAL 7037)
Due blå (RAL 5014)


Active Plus 4:    Grafit sort (RAL 9011)
Teak brun (RAL 8002)


Modern 6:  Grafit sort (RAL 9011)
Støv grå (RAL 7037)
Due blå (RAL 5014)


Premium 6:  Grafit sort (RAL 9011)
Teak brun (RAL 8002)


Modern 8: Grafit sort (RAL 9011)
Støv grå (RAL 7037)


Premium 8:     Grafit sort (RAL 9011)
Teak brun (RAL 8002)


Øvrige feriehuse:     Her bør man vælge den farve herover, der kommer nærmest den nuværende.


Bemærk at RAL 8002 i heldækkende, giver et noget andet udtryk end den transparente der er brugt på husene fra ny.

Solceller må ikke placeres i terræn. Ved placering af solcelleanlæg på feriehuset, skal hele anlægget integreres i feriehuset.
Der må ikke opsættes solcelleanlæg med hældning på fladt tag (Solceller på stativ).
Solceller skal nedfældes i tagfladen og må ikke medføre blændingsgener for naboer, genboer eller forbipasserende.
Inverter skal placeres inde i feriehuset.

Varmepumpeanlæg inkl. rørføringer skal tilpasses bebyggelsen. Det kan ske ved en afskærmende beklædning, der matcher bebyggelsens arkitektur og har samme farvekode som den tilknyttede bygning.
Alternativt til afskærmende beklædning, kan varmepumpeanlægget lakeres i samme farvekode, som på den tilknyttede bygning.